vineri, 23 octombrie 2015

PROTECŢIA OCHILOR ÎMPOTRIVA SOARELUI CU OCHELARI DE SOARE


PROTECŢIA OCHILOR ÎMPOTRIVA SOARELUI CU OCHELARI DE SOARE
Pentru a proteja ochii de radiaţiile solare nocive, ochelarii de soare ar trebui să blocheze 100% din razele UV. Aşa cum razele ultraviolete ale soarelui (UV) pot deteriora pielea, ele pot afecta, de asemenea, cristalinul şi corneea ochilor.
 
Radiaţiile UV cresc şansele de a obţine cataractă, care întunecă cristalinul ochiului şi duce la vedere diminuată. Aceasta a fost, de asemenea, legată de degenerescenţa maculară, o boală tratabilă, dar incurabilă a maculei, o parte a retinei care este esenţială pentru vederea clară.

Expunerea pe termen lung la radiaţiile UV poate duce la cataractă, cancer de piele în jurul pleoapelor, şi alte afecţiuni oculare. Pe termen scurt, expunerea excesivă la radiaţiile UV de la activităţile zilnice, inclusiv reflecţii  din cauza zăpezii, pavajului, şi altor suprafeţe, poate duce la arderea suprafeţei frontale a ochiului, similar cu arsurile solare pe piele.

Ramele cu un montaj în stil curbat pot oferi cea mai bună protecţie, pentru că limitează cât de mult pot, lumina soarelui care ajunge la ochi prin partea de sus şi dincolo de periferia lentilelor ochelarilor de soare.

Asigură-te că alegi ochelari de soare care blochează razele UV. Nu te lăsa înşelat de culoare sau de cost. Capacitatea de a bloca lumina UV nu este dependentă de eticheta de preţ sau cât de închise sunt lentilele ochelarilor de soare.

Poartă lentile de culoare gri, deoarece acestea reduc intensitatea luminii fără a altera culoarea obiectelor, oferind viziune mai naturală a culorii. Culoarea lentilelor este de fapt o chestiune de preferinţă, cea mai importantă caracteristică pe care trebuie să o cauţi la lentilele ochelarilor de soare este cât de mult absorb radiaţiile UV.

Nu uita de protecţia pentru copii şi adolescenţi. Ei petrec de obicei mai mult timp în soare decât adulţii. Ochelarii de soare pentru copii vin acum într-o serie de modele colorate, multe realizate după stiluri de adulţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu