marți, 27 octombrie 2015

Alegerea culorii lentilelor pentru ochelarii de soare



Alegerea culorii lentilelor pentru ochelarii de soare
Culorii lentilelor
Culoarea lentilelor ochelarilor de soare nu afectează doar afirmarea ta în materie de modă, aceasta afectează cât de bine detectezi contrastul şi diferenţiezi culorile. Unele culori sporesc contrast, ceea ce poate fi util, însă acest lucru este de multe ori în detrimentul distincţiei culorii care poate provoca probleme (mai ales atunci când conduci, de exemplu, şi trebuie să fii în măsura de a diferenţia clar culorile unui semafor). Unii ochelari de soare vin chiar şi cu lentile înlocuibile, astfel încât să le poţi schimba culoarea uşor, în funcţie de ceea ce faci.

Iată câteva sfaturi cum să alegi culoarea lentilelor potrivite pentru activitatea ta:

- Lentilele roşii/portocalii sunt bune pentru sporturile de zăpada, dar numai în zilele acoperite de nori. Dacă eşti un vânător, lentilele portocalii sunt bune pentru obiectivele de lut contra mediilor deschise.
- Lentilele violet sunt bune pentru vânătorii care au nevoie de a vedea obiectivele de lut pe un fundal verde.
- Ochelarii de soare din cupru vor diminua cerul şi iarba contra unei mingi de golf.
- Ochelarii de soare albaştri sau verzi sporesc contrastul unei mingi de tenis galbene.
- Lentilele gri reduc intensitatea luminii, fără a afecta contrastul sau denaturarea culorii.
- Lentilele maro sporesc parţial contrastul prin blocarea luminii albastre. Bune pentru sporturile de zăpadă. De asemenea, în general, bune pentru vânătoarea în lumină puternică, contra fundalurilor deschise.
- Lentilele chihlimbar/galbene îmbunătăţesc în mod semnificativ contrastul pentru că blochează cea mai mare parte sau toată lumina albastră, şi sunt căutate în rândul vânătorilor care beneficiază de acest contrast, atunci când se uită la obiective contra cerului. Cu toate acestea, nu sunt bune pentru orice activitate care necesită recunoaşterea culorii (cum ar fi condusul!).