miercuri, 21 octombrie 2015

Polarizate sau non-polarizate?



Polarizate sau non-polarizate?
Polarizate sau non-polarizate
În zilele noastre, una dintre principalele probleme cu care oamenii se confruntă înainte de a cumpăra ochelari de soare, este întrebarea: Care este diferenţa dintre lentilele polarizate şi non-polarizate?

Aproape fiecare pereche de ochelari de soare cumpărată oferă ochilor cel puţin o anumită protecţie de razele dure ale soarelui.

Nivelul de protecţie variază foarte mult, dar chiar şi cea mai negociabilă pereche de lentile colorate oferă un pic de umbră pentru ochi. Lentilele polarizate aduc ceea ce lentilele non-polarizate nu aduc, un pas mai departe. Lentilele polarizate sunt special concepute pentru a proteja ochii de strălucirea orizontală creată de soare. Gândeşte-te la strălucirea creată atunci când soarele atinge capota maşinii tale. Cu un obiectiv non-polarizat, strălucirea va sări direct în ochii tăi. Deşi va fi estompată în comparaţie cu uitatul fără nici o pereche de ochelari de soare, tot va străluci în ochii tăi. Lentilele polarizate filtrează efectul de orbire, protejează ochii şi îţi uşurează vederea.

Lentilele polarizate sunt folosite pentru a bloca lumina intensă care se reflectă din suprafeţele plane. Ochelarii de soare cu lentile polarizate sunt capabili de a bloca strălucirea, deoarece lentilele sunt polarizate vertical, în timp ce lumina reflectată de suprafeţele plane este polarizată orizontal. Lentilele polarizate au o nuanţă de culoare închisă şi reduc intensitatea luminii.

Lentilele polarizate au multe beneficii, dar acestea nu sunt pentru toată lumea. Unii entuziaşti de schi sunt de părere că îi fac să vadă suişurile şi coborâşurile dealurilor mai greu decât lentilele non-polarizate. Alţii pur şi simplu nu conduc suficient sau nu fac sport pentru a folosi lentile polarizate, la un cost suplimentar.