vineri, 20 noiembrie 2015

Cum să alegi ochelari de soare pentru copii?



Cum să alegi ochelari de soare pentru copii?
Cum să alegi ochelari de soare pentru copii?
Copiii pot fi destul de duri şi lipsiţi de griji atunci când sunt la joacă. Ochelarii de soare se pot distruge, zdrobi, călca sau crăpa. Ochelarii de soare rupţi au margini ascuţite care ar putea provoca o accidentare la ochi sau la faţă. Găsirea ochelarilor de soare care oferă 100% protecţie UV, fiind în acelaşi timp o alegere sigură şi inteligentă pentru un copil activ, este importantă.
Majoritatea părinţilor nu se gândesc de două ori înainte de a aplica protecţie solară copiilor pentru a-i proteja de soare, dar sunt ei la fel de atenţi cu privire la protejarea ochiilor?
În timpul lunilor de vara copii sunt de multe ori afară bucurându-se de vremea caldă şi de soare, fie la plajă sau în curte. Nu este suficient să poarte un tricou, o pălărie şi protecţie solară pe alocuri. Razele UV pot avea aceleaşi efecte nocive asupra ochilor unui copil ca şi pe pielea lor. În medie, expunerea copilului la lumina soarelui este de trei ori mai mare decât a unui adult din cauza timpului petrecut la joacă în aer liber.

La ce ar trebui să te uiţi atunci când cumperi ochelari de soare pentru copiii tăi?

- Lasă-i să aleagă. Nu eşti tu cel care trebuie să poarte ochelarii sau să audă comentariile altor copii. Este mai probabil să îi poarte, dacă ei singuri îşi aleg perechea.
- Inspectează ochelarii. Verifică dacă lentilele nu sunt zgâriate sau deformate şi nu au alte defecte care distorsionează vederea. Copiii foarte mici nu ştiu să se plângă dacă ochelarii sunt greşiţi, astfel încât este de datoria ta să verifici înainte de a cumpăra.
- Protecţie dublă. Ochelarii de soare blochează numai razele care vin în contact direct cu lentilele. Pielea din jurul ochilor rămâne vulnerabilă la razele care intră prin părţile laterale sau prin partea de sus, sau reflectate de pe zăpadă, nisip, apă, etc. Purtând o pălărie cu boruri largi este o soluţie de rezervă bună, blocând multe raze venite din partea de sus şi chiar de pe laturi, în timp ce, de asemenea, protejează faţa şi gâtul. Căutând umbră în timpul orelor de soare intens (10:00-16:00), furnizează un alt nivel de protecţie.
- Găseşte ochelari care blochează 99-100% din ambele raze UVA şi UVB. Cumpără cele care indică procentul de protecţie UVR oferit. Mai multă piele acoperită, cu atât mai bine, aşa că uită-te la stiluri mari, curbate.
- Foloseşte lentile rezistente pentru locul de joacă. Copiii aleargă, se împiedică, cad, şi sar de pe obiecte cu viteză alarmantă. Ochelarii lor de soare trebuie să corespundă acestui stil de viaţă activ. Găseşte lentile rezistente la impact şi la zgârieturi, care nu ies din rame. Evită lentile de sticlă, cu excepţia cazului recomandat de un medic; plasticul este mai sigur. Ramele ar trebui să fie flexibile, dar incasabile. Asigură-te că ochelarii se potrivesc perfect, aproapiaţi de faţă.

Aruncă o privire gamei de ochelari de soare pentru copii, pe CoolVision.ro la preţuri accesibile.