sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Ar trebui copilul meu să poarte ochelari de soare?Este un obicei să îmbraci copiii în protecţie solară şi să le pui pălăriile înainte de a merge în soare. Dar copiii poartă ochelari de soare? Te-ai întrebat vreodată dacă au nevoie?
Ar trebui copilul meu să poarte ochelari de soare?
Ar trebui copilul meu să poarte ochelari de soare?
Este o idee bună de a purta ochelari de soare, deoarece expunerea la razele ultraviolete poate creşte riscul pentru cataractă şi alte probleme oculare mai târziu în viaţă. Dar dacă copilul tău rezistă, nu-l împinge. O şapcă sau o pălărie care ţine soarele departe de ochii lui ar putea fi o alegere mai funcţională decât ochelarii de soare pentru bebeluşi, copii mici, şi chiar unii copii mai mari.

Copiii sub vârstă de 10 ani sunt expuşi unui risc ridicat pentru probleme ale pielii şi ochilor datorate UVR. Pielea de pe pleoape şi din jurul ochilor este mai delicată şi vulnerabilă decât pielea unui adult. Şi până la vârstă de 10 ani, cristalinul ochiului unui copil este clar, permitând o mai mare penetrare solară şi astfel o mai mare expunere la modificările oculare induse de UVR.

Trebuie să ne învăţăm copiii devreme importanţa purtării ochelarilor de soare - aşa cum i-am învăţat să se spele pe dinţi şi să poarte centura de siguranţă, astfel încât aceştia să dezvolte obiceiuri bune care să dureze toată viaţa!

Din fericire, ochelarii de soare buni protejează atât pielea din jurul ochilor, cât şi ochii în sine. În timp ce copiii sub 6 luni nu ar trebui să fie expuşi la soare, odată ce ajung la 6 luni, aceştia trebuie să poarte ochelari de soare. Dacă au nevoie de ochelari pe bază de prescripţie medicală, de asemenea, aceştia trebuie să poarte ochelari de soare pe bază de prescripţie medicală.

Iată câteva situaţii în care este important să îţi aminteşti de ochelarii de soare pentru copilul tău:
- Aminteşte-ţi să înlocuieşti ochelarii de soare odată ce lentilele s-au zgâriat, şi alege lentile din policarbonat, care oferă rezistenţă suplimentară la impact, în cazul în care copilul tău va purta ochelarii în timp ce face sport.
- În timp ce se joacă afară în orice anotimp. Soarele străluceşte puternic pe tot parcursul anului şi poate fi deosebit de dăunător în lunile de iarnă, când soarele se reflectă din zăpada albă.
- Ori de câte ori copilul va fi în jurul apei, fie că este vorba de piscină, plajă, sau lac. Ca şi zăpada, soarele se reflectă de pe suprafaţa apei şi poate crea o strălucire orbitoare puternică.
- Când copilul tău se duce la un parc de distracţii sau eveniment sportiv. Petrecerea timpului într-o zonă cu puţină umbră, impune protecţia prin ochelari de soare.
-Conducând o maşină. Nu te-ai putea gândi la condus fără ochelari de soare, când soarele străluceşte puternic şi se reflectă de pe alte maşini, aşa că nu uita să protejezi şi ochii copilului tău. Chiar dacă acesta evită expunerea la UV în timp ce este în maşină, durerile de cap cauzate de soare nu sunt distractive pentru nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu