sâmbătă, 12 decembrie 2015

Sunt ochelarii de citit (cititori) siguri pentru utilizare?



Sunt ochelarii de citit siguri pentru utilizare?
Absolut. Oftalmologii recomandă în mod curent ochelarii de lectură pentru pacienţii cu prezbitism care au nevoie doar de o simplă mărire. Milioane de oameni din întreaga lume folosesc ochelari de lectură.

Ochelarii de-a gata de citire sunt disponibili într-o mulţime de stiluri şi culori distractive, astfel încât să poţi experimenta cu moda, prin cumpărarea unei perechi de ochelari trăznet fără a cheltui o mulţime de bani. Dacă nu îţi place stilul, poţi obţine întotdeauna o altă pereche ieftină cu un aspect mai conservator. Ochelarii de lectură gata făcuţi, îţi permit să depozitezi perechi suplimentare în diferite camere ale casei, precum şi în maşină, birou, servietă, geantă, în barcă, şi aşa mai departe.

Magazinele de ochelari de lectură (cititori) dau o aproximare pentru ochelarii de citit cu prescripţie medicală. În timp ce ei nu sunt la fel de precişi ca ochelarii pe bază de prescripţie medicală, dacă este nevoie de aceeaşi corecţie pentru ambii ochi şi nu ai astigmatism, atunci pot fi recomandaţi pentru utilizarea ocazională.

Va trebui să plăteşti mai mult de 100 lei pentru o pereche de ochelari de lectură de la un optician, care pot fi uşor pierdute sau sparte.

În timp ce cititorii sunt perfect siguri de a-i utiliza, ei nu pot oferi beneficiile ochelarilor individuali pe bază de prescripţie medicală. Ochelarii pe bază de prescripţie medicală pot fi reglaţi fin cu lentile bifocale sau trifocale pentru a satisface nevoile exacte ale fiecărui ochi şi îţi pot oferi cea mai bună vedere de la aproape la distanţă şi între. Majoritatea oamenilor nu au exact aceeaşi prescripţie medicală pentru ambii ochi, şi aproape toată lumea are cel puţin o cantitate mică de corectare a astigmatismului în reţetele lor.

Cel mai important lucru pe care îl poţi face pentru sănătatea ochilor este de a efectua examene regulate pentru ochi. Sunt recomandate examene de rutină pentru ochi la fiecare doi ani pentru persoanele cu vârsta de peste 40 de ani.